Swell Session: Swell Communications
SWELL SESSION
Swell Communications
Freerange/Dotshop.se
Betyg: 5

Den göteborgsbaserade producenten Andreas »Swell Session« Saag använder hela världen som målarlåda. Han tar hjälp av kompisar från alla möjliga hörn och låter olika musikaliska personligheter färga av sig på den elektroniska broken beat som huvudsakligen utgör »Swell Communications«. Musiken kantas här och där även av lite retroromantisk vokaljazz à la Koop.
   Kombinationerna har blivit till lösa och lediga skisser utan fasta konturer, och lekfullheten snarare än det färdiga motivet får styra. Något av det mest originella på detta debutalbum är Stevie Wonder-lika »Had It Comin’«, med inhemske talangen Paul Mac Innes röst som bär drag av både Donny Hathaways bräckliga gospel och Sly Stones funkiga laglöshet.

NICOLA PRYKE

2007-10-19