The Sadies: New Seasons
THE SADIES
New Seasons
Yep Roc/Border
Betyg: 7

Lika dömda till ett evigt kompbandsliv som landsmännen i The Band var innan »Music From Big Pink« har bröderna Good och kompani hjälpt alla från Andre Williams och Heavy Trash till Neko Case och Jon Langford att få det rätta twanget i soundet. The Sadies kan sin rock’n’roll, pop, psykedelia, country, folk och bluegrass, men trots att de vid det här laget spelat in åtskilligt av värde i eget namn har de aldrig riktigt hållit fokus över ett helt album.
   Att plocka in en både låt- och soundsinnad perfektionist som Gary Louris som medproducent skulle kunna vara det som krävs för att gruppen ska ta det där sista, nödvändiga steget in i den himmel där oförglömligheter håller hov. Med hans hjälp får de också till en snyggt paisleydrömsk atmosfär som verkligen står sig från början till slut. Ödesmättade, sakrala slingor förstärker melodiernas lite desorienterade andemening. Musiken är ett lyckat möte mellan Meat Puppets lika virvlande som kusliga ökenboogie och Beachwood Sparks kaliforniska änglastämmor nånstans på gränsen till världens ände. Även om aningen mer karismatiska röster hade krävts för att få betyget att lyfta.

PIERRE HELLQVIST

2007-11-29