Simbad: Supersonic Revelation
SIMBAD
Supersonic Revelation
Raw Fusion/Border
Betyg: 7

Mycket av det Stanislas »Simbad« Renouf lägger fingrarna vid har ett vackert allvarsamt drag. Den trettiotvåårige London-bon och DJ:n framstår på sitt debutalbum som betydligt mer mångfacetterad än den partyglada »booty music«-producent han själv vill beskriva sig som. Det är taggigt känslosamt och smutsigt romantiskt, som i episka »Here We Stand« med Rob Li vid micken och Robert Owens melankoliska tolkning av »Some 1 4 Me (Lovesong)«.
   »Supersonic Revelation« drivs från början till slut av djupa basgångar och den sortens grusiga beats som vi lärt känna från de senaste årens västra London-scen, vare sig de kanaliseras genom ett bröligt raggafilter eller i en hiphoploop. Magi skapas i den guldskimrande »Venus« med upplyftande röstbidrag från Tawiah och den drömska, frostiga »DNA Metamorphosis«, vars flödande elektronikaljud pilar sig fram och tillbaka över inverterade beats.
   Oavsett vilka fusioner Simbad väljer kan du vara säker på att resultatet alltid är angeläget, inspirerande och funkigt.
NICOLA PRYKE
2008-03-04