Club Killers: 13 Top Reggae Hits
CLUB KILLERS
13 Top Reggae Hits
Club Killers EF/Bonnier Amigo
Betyg: 6

Deras klubbkvällar är numera en stockholmsk institution. Konstigt vore egentligen annat. Få husband är mer rutinerade, svängiga och coola än Club Killers, vars fruktade fundament utgörs av det evigt salta radarparet Gustav Bendt och Viktor Brobacke och vars kanske allra främsta tillgång är den fullkomligt självlysande sångerskan Anna Maria Espinosa.
   För några år sedan gav ensemblen ut en liveplatta, som trots sin stämning och imponerande gästparad mer kändes som en souvenir till trogna klubbgäster än ett i sig vidare varaktigt verk.
   På »13 Top Reggae Hits«, Club Killers första studioalbum, känns blandningen av avancerade reggaeutgrävningar och välkända standards igen från gruppens scenrepertoar. Den kokande gryta som det månghövdade bandet förvandlas till på sina Debaser Slussen-aftnar får träda tillbaka för något svalare som huvudsakligen kan kallas tillbakalutat och trivsamt. Givetvis inte samma oförglömliga upplevelse som live men likafullt angenämt – rentav mer än så i en tuff version av Neville Brothers »Yellow Moon« och när de sätter soft baktakt till Velvet Undergrounds »Femme Fatale«.
PIERRE HELLQVIST
2008-06-03