Bad Hands: Take the Money and Run
BAD HANDS

Take the Money and Run

NONS/3NO/ADA/Warner

Betyg: 4

 

Hets, Britta Persson, Hidden Truck, Breach och förstås Fireside. Genom att ta några av de sammanhang Per Nordmark dykt upp i som trummis drar jag trådar till hans aktuella soloprojekt och gissar på ett tyngre singer-songwriterstuk. Men, nej.

Bad Hands är i stället Nordmarks försök att diskofiera rock med olika gästsångares hjälp. Det har gjorts förr och, tyvärr för upphovsmannen, det har gjorts betydligt bättre tidigare.

Problemet ligger inte hos gästartisterna, snarare tvärtom. Det är de vokala insatserna av Nina Kinert, Lowoods Therese Johansson, Britta Persson och framför allt Linnea Jönsson från Those Dancing Days (i inledande och bästa spåret »Black and White«) som gör att Bad Hands till en början både känns relevant och dansant.

Det är när rösterna skalas av som det visar sig att projektet bygger för mycket på snyggt presenterade idéer om en stämning men för lite på bärkraftiga låtar. Här finns gott om riff och attityd, däremot saknar man en känsla av Per Nordmark själv.

I en intervju med Norrbottens-Kuriren säger han att alla former av uttryck måste sträva framåt. Och jag som precis tänkte skriva att debuten »Take the Money and Run« mest står och stampar. Av några timmar i Bad Hands sällskap får man inte med sig alltför mycket. »Black and White« är ett undantag, kanske finstämda »Sillodill«. Men verkligen inte »Kick You Out«, en duett med Howlin’ Pelle och Nicke Andersson som är värsta resursslöseriet. Två av landets bästa och mest utpräglade rockröster tillsammans i en stressig och fantasilös låt som bara irriterar.

ANDERS DAHLBOM

2010-02-09