Fox Machine: Songs From a Sea House
FOX MACHINE

Songs From a Sea House

Cornbread

Betyg: 6

 

Högst sympatiskt band som man nog allra helst bör avnjuta på en stimmig Majorna-pub med några purfärska Dugges innanför västen. I en sådan miljö finns säkert förutsättningar för denna albumdebuterande göteborgskvintett att växa till något man kan bli seriöst engagerad av. Man hör nämligen på skivan att det finns talang kvar att förlösa.

»Songs From a Sea House« är inte så tokig, men skivan är lite velande och svajig. När det rutinerade manskapet (medlemmarna har spelat med Joel Alme, El Perro del Mar och Hästpojken, för att bara nämna några) ägnar sig åt en varmt akustisk folksoul som känns igen från Rod Stewarts tidiga sjuttiotal är det svårt att komma med betydande invändningar. Inte för att de gör den grejen utan för att de gör det med en smittsam och skönt tillbakalutad hängivenhet, som i öppningsspåret »When I Was Young« eller »On the Corner«.

På andra håll sticker Fox Machine i väg åt såväl konventionell mainstreamrock som harmonistark bilåkarpop. Mest lägger de väl mycket tyngdpunkt på pianoballader, var och en för sig inte så pjåkig men i samlad trupp leder det till tempofattighet och en lite onödig känsla av ömklighet.

PIERRE HELLQVIST

2011-05-17