Maia Hirasawa: What I Saw
MAIA HIRASAWA

What I Saw

Razzia/Sony

Betyg: 6

 

»Lights are Out«, första singeln från Maia Hirasawas tredje album, låter som en dunderhit. Lär säkert också bli det. Vidare signalerar dess elektroniska dansgolvsdriv att sångerskan fått en viss makeover i Lasse Mårténs produktion. Om Hirasawa tidigare upplevts som något av en äppelkäck anakronism låter hon nu mer tidstypisk. Anslaget är aningen mer dramatiskt och allvarligt än vad vi är vana vid, att hon bodde i Japan vid tiden för jordbävningskatastrofen 2011 och såg flera vänner drabbas har satt sina spår. Ändå ligger alltsammans inbäddat i sötman vi känner igen från tidigare och det är nog just denna sockerhalt, i kombination med den fortsatt manierade sången, som gör att en mättnad infinner sig snabbare än vad den borde.

PIERRE HELLQVIST

2013-03-25

»What I Saw« släpps 24 april.