Willie Nelson And Family: Let’s Face the Music and Dance
WILLIE NELSON AND FAMILY

Let’s Face the Music and Dance

Legacy/Sony

Betyg: 7

 

Vet inte vilket album i ordningen detta är där Willie hyllar traditionen och musiken som har format honom. På tjugohundratalet har han nästan bara ägnat sig åt dylikt.

Den röda tråden på »Let’s Face the Music and Dance« är att dess låtar är sådana som Willie och syster Bobbie spelat så länge de kan minnas, av idel Willie-bekanta kompositörer som Django Reinhardt, Floyd Tillman, Moon Mullican och Irving Berlin. Följaktligen finns också åtskilligt i Willie-diskografin sedan tidigare men det gör inte så mycket eftersom vi får hans egna, bedårande »Is the Better Part Over« utan massa stråkar och bjäfs. Över huvud taget är ledordet denna gång »avskalat«. Inget överflöd, inte ett pålägg för mycket, inte en endaste Kid Rock eller Sheryl Crow syns till.

Det är så här karln jämt borde spelas in. Hade materialet varit eget, nytt och inspirerat kunde det ha blivit sensationellt.

PIERRE HELLQVIST

2013-03-25

 

»Let’s Face the Music and Dance« släpps 16 april.