2 Chainz: B.O.A.T.S. II – Me Time

2 CHAINZ

B.O.A.T.S. II – Me Time

Def Jam/Universal

Betyg: 5

 

För att vi inte på några villkor ska missförstå vem det är som släpper nytt album är omslaget till »B.O.A.T.S. II – Me Time« täckt av två stora guldkedjor. Två. Inte en, inte tre. Absolut inte fyra. Utan två. Två guldkedjor.

2 Chainz har avslöjat att uppföljaren till fjolårets knappt godkända partyextatiska debut »Based on a T.R.U. Story« ska handla om »att växa och bli mogen«, men ni vet lika väl som jag att det där inte stämmer. 2 Chainz festar, dansar, jublar. Rimmen är en ohelig allians av narkotikapropaganda, fyndigt skryt och ohämmade sexuella inviter. Refrängerna har hooks så stabila att 2 Chainz och hela hans Atlanta-crew samt deras flickvänner kan hänga sina kompletta Alexander Wang-kollektioner på dem.

Som rappare betecknat är 2 Chainz mer eller mindre klassens clown: han gör allt för ett skratt. I allt väsentligt kvalificerar han sig som en av den nya erans rappare: över två miljoner följare av det egna passivt-aggressiva twitterkontot, fullkomligt besatt av pengar och vad det kan köpa, och helt orädd för att testa vad som helst som kan tänkas leda till framgång. I en och endast en sak sticker han som egentligen heter Tauheed Epps ut: han har redan bytt ut ett oändligt fånigt rapalias – Tity Boi – mot ett annat – 2 Chainz – och överlevt för att berätta om det.

Annat? Jo, 2 Chainz levererar bland annat årets oskönaste diss: »Them niggas lame/I hope you get testicular cancer in the brain.«

TONY ERNST

2013-09-19