Side Effects: A Walk in the Space Between Us

SIDE EFFECTS

A Walk in the Space Between Us

Sony

Betyg: 6

 

Ljudbilden är fantastisk. Lyssna på »Faithful to the End of the World«, på en och samma gång drömsk och distinkt. Arrangemanget är inte heller pjåkigt.

När The Soundtrack Of Our Lives gjorde sina sista spelningar i december förra året agerade Side Effects uppvärmare. Knappast en slump. Ebbot är ett fan, Kalle Gustafsson Jerneholm deras producent. Men precis som TSOOL ibland kändes för bra för vår tid, eller som ett rymdskepp på kryssning i fel galax, undrar man stilla om det finns plats och möjlighet för Side Effects i dagens musikvärld.

Det är inget fel på den unga stockholmskvartettens paisleymönstrade sixtiespop, det finns åtskilligt att fastna för både bland idéer och i själva utförandet. Men för få låtar sticker ut, tempot är lite jämntjockt och man sitter med en känsla av att bandet skulle vinna på att ta ut svängarna mer. Om det sedan handlar om att släppa ut sina inre excentriker eller släppa taget om referenserna är mindre viktigt, det viktiga är att det släpper.

PIERRE HELLQVIST

2013-11-27