B Boys: Dada
7
av 10
  • Artist
  • B Boys
  • Album
  • Dada
  • Bolag
  • Captured Tracks


Kanske finns det hopp om New York, trots allt.

Stram postpunk med tämligen oblyga blinkningar till The Fall, Talking Heads och framför allt Wire, någon?

B Boys, ett albumdebuterande band från Brooklyn, kan då vara grejen.

Visst kan en emellanåt sakna något som verkligen gör trion unik, något som tydligt avskärmar dem från förebilderna. Och möjligen hade fjolårets minialbum »No Worry No Mind« fler givna höjdpunkter (spana inte minst in »Sound Frequency«). Men för det mesta låter »Dada« så pass bra att det där knappast blir ett seriöst problem, i alla fall inte här och nu – som lyssnare är du ändå fullt upptagen med att skruva upp volymen.

Det är stuns i trummor och bas, gitarrer sliter och slåss, framropade röster växlar mellan arrogant livsleda och hänryckt eufori, ljudbilden är dynamisk och ger gott om yta för låtarnas inneboende, ungdomliga energi att få fullt utlopp.

Kanske finns det hopp om New York, trots allt.
Relaterat