Downtown Boys: Cost of Living
7
av 10
  • Artist
  • Downtown Boys
  • Album
  • Cost of Living
  • Bolag
  • Sub Pop/Playground


Spela högt eller spela inte alls.

»We are tired of your abuse

Try to stop us it’s no use«

Black Flag »Rise Above«

 

Den politiskt orienterade amerikanska punkrocken glöder. Den gjorde det redan innan vi fick en psykopat i Vita huset, men får ofrånkomligen en annan angelägenhet och uppmärksamhet nu. Att rycka ut på gatorna i gäng och bjuda rasister, homofober, abortmotståndare, kvinnohatare och bakåtsträvare hårdnackat motstånd kännetecknar mer eller mindre tydligt två av årets bästa album, med Sheer Mag och Hurray For The Riff Raff (som är punkrock live på ett helt annat sätt än på skiva).

Den tredje fullängdaren från Downtown Boys går alldeles utmärkt att applicera till det sällskapet.

 

»You can’t pull the plug on us

I won’t let that go, I’ll never let that go«

Downtown Boys »A Wall«

 

I magnifik produktion av Guy Picciotto från Fugazi låter Providence-plutonen bättre än någonsin. Victoria Ruiz ylanden slungas rakt in i lyssnarens verklighet, gitarrerna gnistrar likt solblanka machetes i ett majsfält, fritt skronkande saxofoner driver in och ut ur ljudbilden, rytmsektionen träffar magens ömtåligaste områden om och om igen. Det handlar inte så mycket om låtar, mer om energi, nödvändighet, överlevnad.

Spela högt eller spela inte alls.
Relaterat