Courtney Barnett: Tell Me How You Really Feel
7
av 10
  • Artist
  • Courtney Barnett
  • Album
  • Tell Me How You Really Feel
  • Bolag
  • Milk!/Playground


Courtney Barnett behövs, men hon behöver också i högre grad hitta en musik som matchar hennes personlighet.

Främsta behållningen med »Tell Me How You Really Feel«?

Hur trettioåringen från Sydney zoomar ut, flyger över sin egen boning, gärning och samtid och med lagom distans begrundar såväl sig själv som vad hon är en del av. De artister som grejar det, dessutom med ungefär lika delar humor och allvar och träffsäkerhet, ska aldrig underskattas. Görs det dessutom med en omisskännligt konverserande ton som i fallet Courtney Barnett är det särskilt svårt att avfärda det. 

Ändå var det just det undertecknad gjorde, alltså avfärda, eller något åt det hållet, då »Sometimes I Sit and Think, and Sometimes I Just Sit« från 2015 gick och blev något av en indiesuccé. Jag kunde inte låta bli att gilla figuren Courtney Barnett, gillade det hon sa, men hörde bara vanlig 1995-indierock, tänkte nog mest: »Krävs det inte mer?«

Var antagligen hård i överkant, lyssnade kanske lite slarvigt, goes along with the territory ibland, ändå återvänder delvis samma tankar med »Tell Me How You Really Feel« i lurarna.

Musiken blir egentligen bara angelägen då den kombineras med de personliga, talande texterna – och sättet Courtney Barnett levererar dem. Det är hela paketet som gäller, och det är särskilt effektivt på första halvan av nya skivan, annars kan du lika gärna gå och slå ett parti bangolf.

Courtney Barnett behövs, men hon behöver också i högre grad hitta en musik som matchar hennes personlighet. Hon är mer än genomsnittligt begåvad, mer än genomsnittligt intressant, återstår att även låta så.
Relaterat