Nina Kinert: Romantic
7
av 10
  • Artist
  • Nina Kinert
  • Album
  • Romantic
  • Bolag
  • NinKina/Headstomp/Playground


Dramatiskt, storvulet, romantiskt, poetiskt, oerhört omsorgsfullt.

Att kasta sig handlöst ut i luften.

Du vet inte om någon kommer ta emot dig. Eller om du kommer falla hårt.

Det är lite så det känns att lyssna på »Romantic« av Nina Kinert, en artist som på det stora hela blir alltmer säregen och svårkategoriserad för varje skiva hon gör.

På det som torde vara hennes sjätte album bär låtarna aldrig i väg riktigt åt det håll du tror. Hennes sång, arrangemang och val av instrumentering upphör aldrig att överraska. Just när du tror att du vet var du har Nina Kinert, eller låten du för stunden lyssnar på, öppnas en portal till en tidigare oanad melodi- eller ljudvärld. Det är förtjusande, förbryllande och gränsandes till frustrerande omvartannat. Låtarna är inte så mycket renodlade låtar som de är gestaltade scener. Faktum är att »Romantic« låter som att det skulle kunna röra sig om ljudspåret till en teateruppsättning. Dramatiskt, storvulet, romantiskt, poetiskt, oerhört omsorgsfullt.

Det här är mer än en vanlig popskiva. Vill mer, visst, kräver mer, absolut, men tar dig också in i andra rum – eller kanske snarare katedraler. Som lyssnare tar det tid att orientera sig, hitta något att klamra sig fast vid, allt medan du faller och i vissa stunder önskar inget annat än att du bara får fortsätta falla.
Relaterat