Sonic by Strage


Fredrik Strages favoritartiklar ur Sonic – nu hos Readly.

Det är drygt fyra år sedan det sista numret av Sonic kom ut på papper och vi har ända sedan dess känt att det vore kul om den musikjournalistik vi producerade kunde leva vidare digitalt, på fler sätt än på sajten. Inte minst för att Sonic handlade så mycket om bilderna.

Så när den digitala magasinstjänsten Readly gav oss möjlighet att plocka ihop några av de bästa artiklarna från 17 år med Sonic i ett exklusivt specialnummer kändes det som en självklar idé.

Samtidigt tyckte vi att det skulle bli mer intressant om någon lite utifrån, men som ändå följt tidningen hela vägen, kurerade urvalet.

Valet föll snabbt på Fredrik Strage, vars minne, koll, noggrannhet och humor – egenskaper han regelbundet briljerar med i DN, TV4 och inte minst podden Hemma hos Strage – kunde komma till användning här.

Fredrik fick välja fritt efter eget huvud, och resultatet blev Sonic by Strage, ett exklusivt specialnummer på Readly med klassiska Sonic-reportage om Kent, The Hives, Stina Nordenstam, Håkan Hellström, Depeche Mode och Sahara Hotnights med flera. Dessutom med Fredrik Strages kommentarer där han motiverar varje utvald artikel.

Superkul, tycker vi. Och inte nog med det: du som läser det här kan just nu testa Readly gratis i hela sex veckor!