Reparata & The Delrons: The Best of
REPARATA & THE DELRONS

The Best of
Ace/BonnierAmigo
Betyg: 7
 
Reparata & The Delrons lyckades aldrig redovisa några imponerande försäljningssiffror, däremot hör musiken de skapade tveklöst hemma i samma liga som den från Ronettes eller Shangri-Las. 1964 spred »Whenever a Teenager Cries« genuin tonårsångest på New Yorks lokala hitlistor och fyra år senare rörde gruppen upp en mindre storm i Europa då »Captain of Your Ship« svepte in på englandslistan.

»The Best of« innehåller ett urval av albumspår och singlar inspelade 1964–1975. Låtar som »Whenever a Teenager Cries« och »Tommy« kommer att framkalla stående ovationer från alla anhängare av flickpop. Efter några medlemsbyten fick Reparata & The Delrons ett mer sofistikerat sound och den storslagna »I’m Nobody’s Baby Now« – skriven och producerad av Jeff Barry efter skilsmässan från Ellie Greenwich – låter som om den vore signerad av Phil Spector.

En annan höjdpunkt är den uppiggande northern soul-pärlan »Panic«, som tillsammans med halvpsykedeliska »Weather Forecast« och »He Don’t Want You« gjorde trion så het i England att Rolling Stones rekryterade tjejerna när det blev dags att lägga kören på »Honky Tonk Women«.

L-P ANDERSON

2006-06-08