The Go Find: Stars On the Wall




THE GO FIND
Stars on the Wall
Morr/Dotshop.se
Betyg: 7

Morr Music dammsuger världen på ständigt samma typ av talanger; skapare av lågmäld pop, gärna lätt elektronisk och lagom melankolisk, dov i tonen men elegant i uttrycket. Nya trevliga bekantskaper avlöser varandra: FS Blumm, Wechsel Garland, Ms. John Soda, Radical Face…

Och här då The Go Find, som nu ger ut sitt andra album på berlinbolaget. Bakom namnet döljer sig belgaren Dieter Sermeus, och jag hade kunnat svära på att han var amerikan av accenten och tonfallet och uttrycket att döma. Betoningen ligger ganska tydligt på rytmerna, vilket gör det lätt att tänka på viss tidig Chicago-postrock/jazzpop, typ The Sea And Cake som är ett av två namn som det görs jämförelser med i pressbiografin. Det andra är Fleetwood Mac. Sammantaget ger det en inte helt galen bild av The Go Finds musik. Vän men rytmiskt skarp pop.
»Stars on the Wall« är något mjukare och mer återhållsam än »Miami« från 2004, även om skivans bästa spår är den ganska fartfyllda och vemodigt driviga »Dictionary«. Lyssna och njut av de härligt dovstumma trummorna!

Fina »Downtown« är mer avskalad med fingerplockad gitarr och nästan Simon & Garfunkel-aktig stämning, medan ett spår som »Ice Cold Ice« är nästan smärtsamt hård trots lågt tempo och mjuk sång. Vissa spår, som »25 Years«, går lite för långsamt och förfaller därför i sävlighet och gnällighet. Men oftast balanserar The Go Find på rätt sida om den tunna linjen.

PATRIK LINDGREN

2007-04-13