Paul Wall: Get Money Stay True
PAUL WALL
Get Money Stay True
Swishahouse/Asylum/Atlantic/Warner
Betyg: 4

Ingen vet om Paul Wall gör grills för att kunna ge ut skivor eller om han gör musik för att kunna sälja sina tandsmycken. Kanske är det just kombinationen som är grejen. Själv bryr han sig knappast om vilket; »Jag gör det som jag tjänar mest pengar på«, berättade han för Tobias Hansson i Sonic nummer tjugosju. Där emellan försöker han bedöva sitt blingblingförblindade samvete genom att hjälpa föräldralösa barn i diamantgruvornas Sierra Leone.

Wall utgör inte bara urtypen för den nya tidens renässansmän inom hiphop, han är i grund och botten mer än lovligt förutsägbar som artist inom genren över huvud taget. På andra albumet får vi samma nedscrewade beats som på 2005 års succédebut »The Peoples Champ«, och det är väl okej. Problemet är att »Get Money Stay True« över huvud taget består av allt det man kunde tänka sig: låtar om Houston-hustlande (»On the Grind«), flådiga bilar (»How Gangstas Roll«), fylla (»I’m Throwed«), hur genuin han är (»I’m Real, What Are You?«) och lite fin gammal erotik (»That Fire«).

Det skulle kunna ses som en bedrift att låtarna sätter sig närapå lika snabbt som fallet var med D4L:s infantila »Laffy Taffy« härom året. Problemet är bara att man vid det laget redan har tröttnat på dem. Nu är det ju Yo Majesty som gäller.

PIERRE HELLQVIST

2007-06-08