Sommaren 2007, en översiktsbild
Ange och jag hade semester. Vi åkte till det småländska höglandet. Det regnade. Regnade. Och regnade. En familj med grävlingar höll till under stugan vi lånat, när ungarna om natten nallade grannens nedfallna körsbär smaskade de. Fladdermöss flög, harar hoppade, får bräkte, hackspettar slogs om en telefonstolpe, sädesärlor ägde bryggan. Vattnet steg.
  Ange läste Stieg, jag Woodrell. Mina böcker var påträngande, hennes övervärderade. En dag då vi for till en loppis i Vrigstad kom Ange på ett roligt körarrangemang till Jimmy McCracklins Checker-klassiker »The Walk«, tyvärr går det inte att återge i text. En natt drömde jag att Graham Parker var min bror.
  Rosévin, morotskaka, nymalt kaffe, nyplockade blåbär, Birgits potatis. Frukt och grönsaker från torget i Sävsjö, för att inte tala om isterbanden från den sublima charkdisken på Rostedts i Bodafors.
»Epitafios« på SVT om fredagkvällarna.
  Och så… Ange-favoriter sommaren 2007: 1) The Undertones: Teenage Kicks, 2) The Slits: I Heard It Through the Grapevine, 3) Aaron Neville: Hercules, 4) Plastic Bertrand: Ca plane pour moi, 5) Anna-Lena Löfgren: Lyckliga gatan. Pierre-favoriter sommaren 2007: 1) Rockin’ Dopsie: Ma Negresse, 2) Snoddas: Flottarkärlek, 3) Rusty & Doug Kershaw: Cajun Joe (The Bully of the Bayou), 4) Larkin Grimm: Pigeon Food, 5) Flaco Jimenez: Yo conosco unos ojos.