Ayhan Aydin: The Shape of Ill to Come [download]
AYHAN AYDIN
The Shape of Ill to Come [download]
Play Mate/theshapeofilltocome.se
Betyg: 7

Snabb blick över axeln. Ingen där.
   Förnimmelsen är dock fortfarande stark, någon lurar i skuggorna. Någon följer efter dig. Ett par ögon är just nu fokuserade på din rygg och bakom dem smids planer som gäller lidande. Kniv? Nävar? Kom ihåg att inte tjafsa, skrik högt och spring.
   Snabb blick över axeln. Ingen där.
   Rök ur din mun, det är den tiden på året. Korta, täta andetag som upplöses i gatlampornas blekgula sken. Skynda på stegen, se upp för det krossade glaset. Lågfrekvent muller från elcentralen till vänster, en plötslig vindpust.
   Snabb blick över axeln. Ingen där.
   Välbekanta kvarter. Överallt svarta fönster, vettigt folk sover vid den här tiden på dygnet. Där är ditt hus, räddningen. Öka takten ytterligare. Se inte rädd ut. Se inte rädd ut. Hoppas porttelefonen fungerar som den ska. 1-2-5…
   Snabb… blick… över…
   Stillhet. Det sista spåret på Ayhan Aydins »The Shape of Ill to Come« har klingat ut. Dina prylar och interiörer hälsar dig, får dig att återvända till bostaden.
   »Jaha, det där lät ju ungefär som screwversioner av den mörka drum’n’bass som till exempel Ed Rush och Grooverider skapade i mitten av nittiotalet«, berättar du för tekannan i ett futilt försök att artbestämma mardrömmen som nyss svävade omkring inom dig. Svar uteblir, du babblar dock på. »Norsborgsbon Ayhan Aydin var för ett decennium sedan umeåbaserad och bland annat känd som Ates, ett alias under vilket han skapade grym, Digital Hardcore-minnanande breakcore. Visserligen har ’The Shape of Ill to Come’ färre BPM än det han gjorde då, men det intensiva, dova känner jag igen.«
   Tystnad. Rastlösheten spritter i dina ben, du vill fortsätta uppleva. Snabbt tryck på »play« och du är tillbaka på stadens gator.
   Snabb blick över axeln. Ingen där.
   Än.
JOHAN JACOBSSON

2007-11-29