Hologram: +
HOLOGRAM
+
Zankyo/import
Betyg: 4

Ingenting är så japanskt som den naiva idén att leka postrock och låtsas som att man fått i uppdrag att tonsätta japanskamerikanen Gregg Arakis lika drömska som direkt skrämmande uppväxtskildring »Mysterious Skin«.
   Men tvärtemot nynaivistiska japanska artister som Maher Shalal Hash Baz och Asa-Chang & Junray vill de fyra vuxna barnen i Tokyos Hologram inte tillbaka till barndomens nyfikna och ibland helt urspårade idéer.
   Saori, Kensuke, Go och Tsubasa tittar hellre storögt upp på piedestalen och på den forne Cocteau Twins-gitarristen Robin Guthrie och den melankoliske mästaren Harold Budd och önskar att de en dag ska kunna spela in något lika majestätiskt som deras filmmusik till tidigare nämnda film.
   »+«, som debutskivan tillika tributskivan heter, är långt ifrån dålig.
Men en dålig kopia är en dålig kopia och, som de flesta redan vet, i paritet med att ställa upp i världsmästerskapet i luftgitarr.
   Inget nytt under den blodröda solen.

MARCUS JOONS

2007-11-29