Justus Köhncke: Safe and Sound
JUSTUS KÖHNCKE
Safe and Sound
Kompakt/Dotshop.se
Betyg: 6

Tveklöst den artist som alltid intresserat mig mest på skivbolaget Kompakt. Blandningen av bögig disco, poppiga refränger och köttig techno har alltid stått ut i Justus Köhnckes bästa låtar. På förra skivan »Doppelleben« låg grunden i det vokala, men här går han tillbaka till de tyska dansgolvens urkraft. Djupt och enformigt som i »$26«, eller nästintill atmosfäriskt och diffust som i »Spukhafte fernwirkung«, som jag inte är så förtjust i.
   Låten som bryter technomuren med ett förlösande discobeat heter »Parage«, där Justus sätter på sig glasögonen och skinnjackan och går sin egen lilla Love Parade nerför Kölns gator – så som det ska vara.
   För många kanske Michael Mayers och Superpitchers samarbete under namnet Supermayer var höjdpunkten inom tysk dansmusik, själv väntar jag fortfarande på att Justus Köhncke ska släppa sitt första renodlade discoalbum. Tyvärr heter det inte »Safe and Sound«.

TOBIAS HANSSON
2008-02-06