Sons & Daughters: This Gift
SONS & DAUGHTERS
This Gift
Domino/Playground
Betyg: 6

Snyggt. Jag kommer inte på något annat sätt att sammanfatta »This Gift«, den skotska kvartettens Sons & Daughters tredje fullängdare. Den är så där perfekt och tillrättalagt uppkäftig som man kan räkna med när en producent av Bernard Butlers rang lagt sin producenthand på låtarna. Gitarrer som hackar fram helt lagom spretiga hookar och som viker ut sig till glittrande mattor när det känns berättigat. Här finns handklapp som träffar rätt, körer som förhöjer och motowntrummor som driver låtar framåt i perfekt upptempo. Och visst funkar det, »This Gift« är definitivt en effektiv popskiva.
   Men, det är också hopplöst ospännande och stundtals riktigt långtråkigt. Vartenda smart påhitt känns genomtänkt och det finns inte mycket som skvallrar om spontanitet i inspelningsstudion. Adele Bethans lite endimensionella sångstil blir också aningen för mycket efter ett tag, hon rör sig ganska mycket inom samma intensitetsläge hela skivan genom. Här finns flera låtar med rejäla hitpotential, men staplade efter varandra blir det liksom för mycket av det goda.
JOSEPHINE OLAUSSON
2008-02-06