Trey Songz: Trey Day
TREY SONGZ
Trey Day
Atlantic/Warner
Betyg: 7

Tremaine Neverson hade fortsatt rappa om han hade fått välja själv. Alternativet fick bli det näst bästa; r’n’b-sångare med thug-attityd.
   På 2005 års debut framstod Trey Songz ofta som en lättmjölks-R.Kelly. På »Trey Day«, andra albumet, finns mer trovärdighet och känsla bakom erfarenheterna han sjunger om.
   Med tanke på att sjuttiofem procent av låtarna handlar om intimt umgänge skulle »Trey Day«, med alla sina påhittiga och roliga metaforer, också kunna etiketteras »inspirations-CD för par som tappat gnistan«. Tänk dig gränslös sexuell nyfikenhet parat med ett självförtroende som bara en tjugotvååring – ja, förutom R.Kelly då – kan visa upp.
   Över huvud taget märks denna gång starkare låtar, intressantare produktioner, mer variation och fyndigare låtteman. Det enda spår som inte riktigt passar in är singelhiten »Can’t Help But Wait«, meckad av de norska Ne-Yo-producenterna Stargate.
   I övrigt börjar Trey Songz äntligen leva upp till alla för alla lovord han fick för tre år sedan, och det är bara att hoppas att han fortsätter på det spåret.

NICOLA PRYKE
2008-02-12