The Coal Porters: Turn the Water On, Boy!
THE COAL PORTERS
Turn the Water On, Boy!
Prima/Showtime
Betyg: 6

Exilamerikanen Sid Griffins mångåriga, otaliga försök att få sina britter till medmusiker att bemästra country har väl i sanningens namn fungerat så där. Han förtjänar säkert priser för sin outtröttlighet och undervisande insats, men särskilt många oförglömliga skivor har vi inte fått – än så länge ingen som kan mäta sig med de bästa han spelade in med frenetiskt countryrockande The Long Ryders på åttiotalet.
   »Turn the Water On, Boy!« når inte upp dit heller, men att Griffin och hans fyra London-vänner denna gång viker in på akustisk bluegrass är uteslutande av godo. I mötet mellan Griffins egna appalachiska rötter och bandets känsla för brittisk folktradition infinner sig en avslappnad hemtrevnad man gärna dröjer sig kvar vid. Inte minst i den spöklikt olycksbådande tolkningen av Gene Clarks »Silver Raven«.
PIERRE HELLQVIST
2008-02-26