Raekwon & Ghostface Killah: R.A.G.U. & R.A.G.U. PT. 2
RAEKWON & GHOSTFACE KILLAH
R.A.G.U. (Rae and Ghost United)
R.A.G.U. (Raekwon and Ghostface United) PT.2
Think Differently/Border
5
5

Det bråkas fortfarande om vem som ska bli New Yorks nya räddning. Är det Papoose? Kommer Saigon ut med ett debutalbum någon gång? Är Unkle Murda verkligen kontrakterad av Roc-A-Fella? raekwon_ghost_2.jpg
   En av New York-hiphopens fundament under nittiotalet var skivan »Only Built 4 Cuban Linx«  med Wu-Tang-medlemmarna Raekwon och Ghostface Killah. Det var de som förde in gangsterfilmssamplingar, släpiga trummor och tunga rader om gatuhörnet på Long Island.
   I dag är de båda två reliker från en svunnen tid. Raekwon och Ghostface Killah vill att New York-hiphop ska låta precis så som den alltid gjort.
   På så sätt är de fyrtiosju låtarna på deras mixtejpsamarbeten
»R.A.G.U. (Rae and Ghost United)« och »R.A.G.U. (Raekwon and Ghostface United) PT. 2« en antites till den moderna hiphop som dagens ungdomar gör. De är snarare något för museet än CD-spelaren. Man kan säga att Raekwon och Ghostface Killah visar vägen för hur New York-hiphop inte ska låta år 2008.
TOBIAS HANSSON
2008-03-04