Jesse Malin: On Your Sleeve
JESSE MALIN
On Your Sleeve
One Little Indian/Border
Betyg: 3

Nej, det vill sig inte.
   Efter två relativt misslyckade och felproducerade skivor i följd, 2004 års »The Heat« och »Glitter in the Gutter« i fjol, satte jag ändå visst hopp till coverplattan som Jesse Malin länge har surrat om.
   Kanske fanns det här en chans för den forne D Generation-sångaren att i gamla favoriter av sådana som Lou Reed, Neil Young och Ramones hitta tillbaka till sig själv, till ett sound som inte bara låter plågsamt inställsamt. Så som han till stora delar faktiskt lät på den Ryan Adams-rattade, stämningsfullt New York-romantiska solodebuten »The Fine Art of Self Destruction«.
   Men, nej. Det är samma vanliga mellantjocka radiorock utan karaktär. Än värre, Jesse Malin ägnar sig i alldeles för många låtar åt ett högst okänsligt överspel vad sånginsatsen anbelangar. Versionerna av The Hold Steadys »You Can Make Them Like You« och The Clashs »Gates of the West« går att lyssna på utan alltför stort obehag, resten får än så länge mest fungera som argument för att denne i grunden coole rocksnubbe faktiskt borde återuppta sitt Ryan Adams-umgänge.
PIERRE HELLQVIST
2008-04-08