Sam Sparro: Sam Sparro
SAM SPARRO
Sam Sparro
Island/Universal
Betyg: 5

Livet på tre olika kontinenter har gjort sitt avtryck på snart tjugosexårige Sam »Sparro« Falson. Han föddes i Sydney, flyttade till Los Angeles, gjorde en avstickare till London och är nu tillbaka i Los Angeles.
   Debutalbumet presenterar en Sam Sparro på grönbete, där han i ena stunden imiterar Soft Cells minimalistiska åttiotal (»Black and Gold«), i nästa tar en sväng förbi Depeche Mode (»Sick«) och sedan hoppar ner i Prince-kostymen (»Hot Mess«). Eklektiskt var ordet, men spretigheten i hans uttryck är också en del av hans charm. Även om Sams röst till övervägande del låter pop har den en ton och ett fräckt tilltal som påminner om John Legends.
   Det märks att Sam Sparro hade roligt när han spelade in albumet, men det hindrar inte att det på sina ställen ändå känns tråkigt. Det blir ibland lite väl plojigt (värsta exemplet finner vi i popelectron »Cut Me Loose«), och Sams röst får inte den inramning som den förtjänar. Till nästa skiva skulle han förmodligen tjäna på att renodla sitt uttryck och hitta en röd tråd som bättre kan beskriva personen bakom rösten. Tillräcklig stjärnglans och potential för en skiva till har killen, utan tvekan.
NICOLA PRYKE
2008-05-27