Ashanti: The Declaration
ASHANTI
The Declaration
The Inc/Universal Motown/Universal
Betyg: 5

Hon har etablerat sig som en av tjugohundratalets mest framstående r’n’b-divor, och framstår med sin streetsmarta, eleganta image och inte minst ett par ordentligt tilltagna stämband som en av de mest tvättäkta.
   »The Declaration«, hennes fjärde soloalbum, är ungefär till hälften fyllt av tung, effektiv r’n’b med starkt självförtroende. Så starkt att Ashanti inte ens skäms för att ta i med både barnkörer (»Shine«) och en riktigt stråksvulstig avslutning (titelspåret). Andra spår är däremot så bleka att de nästan går helt obemärkt förbi (»So Over You« samt Akon- och Nelly-understödda »Body On Me«).
   Inte sällan landar skivan någonstans mittemellan uppblåst och platt. I några av de bästa låtarna ger producenten L.T. Hutton den tjugosjuåriga sångerskan en tilltalande tyngd och energi som lyfter hennes röst till en annan nivå. I »Struggle« berättar hon en historia om förhållandeblues som de flesta med några år på nacken kan relatera till (»Imma keep trying/over and over and over again/til we get it right«), och i dramatiska singeln »The Way I Love You« tar Ashanti i så att hon nästan spräcker mikrofonen.
NICOLA PRYKE
2008-06-17