CSS: Donkey
CSS
Donkey
Sub Pop/Border
Betyg: 4

Det är klart, även när vi gillade dem som mest blinkade – oavbrutet, intensivt – »här i dag, borta i morgon«-lamporna i all sin illröda tydlighet.
   Ingen värdering i det, CSS kändes helt enkelt bara som den ganska vanliga typ av band som lyser upp likt ett vackert tomtebloss för att sedan försvinna ut i glömskans mörka oändlighet. Ändå fanns det vissa tecken – eller inbillade vi oss bara? – på att den brasilianska partyplutonen hade idéer, energi och karisma nog att kanske bli mer än ett band som bara dansar en sommar. Ja, helt enkelt befästa positionen som den uppkopplade generationens eget B-52’s. Om inte annat var sångerskan Lovefoxxx uppenbara star appeal skäl nog att börja tro.
   »Donkey« är inte väsensskild från debuten, bara långt mer anonym. Om föregångaren kunde betecknas som föga originell men uppfriskande electrorock låter album nummer två mest som vanlig rock. Det smittsamma groovet från senast ersätts av mer linjära låtar som försöker kompensera bristen på sväng genom att vara… tjatiga. Hur något ovanligt färgstarkt så här kvickt kunde förvandlas till alldagligt gråblask är både svårt att förstå och väldigt logiskt. Vi kunde se det komma, men ville kanske inte medge det.
PIERRE HELLQVIST
2008-06-17

»Donkey« släpps 16 juli.