Rasmus Faber: So Far
RASMUS FABER
So Far
BBE/Playground
Betyg: 8

Att en av Sveriges absolut mest framgångsrika producenter och DJ:s i princip bara turnerar utanför landets gränser säger något om det karga klimat som råder för genrens entusiaster här just nu. Rasmus Faber ler nog ändå – han lever på sin musik tack vare erkännande från andra delar av världen, i synnerhet Asien.
   Ler gör också hans musik. Den har en oskuldsfull popkvalitet över sig som ibland gränsar till det naiva men för det mesta gör musiken alldeles förtjusande och upplyftande. På »So Far« plockar Faber ihop det bästa från sin repertoar som remixare och producent, allt från soul- och latindränkt house till nujazz och broken beats, utsmyckat med smittande percussion, blås och varma orglar, pianon och stråkar.
   Här finns låtar som är sönderspelade av de flesta Faber-fans, som »Get Over Here« och »Never Felt So Fly« med albumaktuelle Melo vid micken. För oss som är hungriga på mer sällsynta spår finns godsaker som afrohypnotiska »Mundo Infantil« i en svängig, avskalad remix. Den fenomenala Ron Gefler-remixen »Your Beat Sounds Like« blir i Fabers händer en symfoni över svunnen kärlek med Tiger Lilys lika återhållsamma som känslosamma röstinsats över ett ohämmat romantiskt pianokomp.
   Rasmus Faber är en av Sveriges mest begåvade soul- och dansproducenter. Om du har missat den viktiga detaljen är det en god idé att uppdatera dig med hjälp av »So Far«.
NICOLA PRYKE
2008-07-29