Backyard Babies: Backyard Babies
BACKYARD BABIES
Backyard Babies
Billion Dollar Babies/Universal
Betyg: 2

Barn av rocken, det finns så klart ingen annan väg att gå.
   Det kan vara brist på intresse, utblick, ork eller inspiration, allting är hur som helst svårare än vad det är att köra på i samma gamla hjulspår.
   Nässjös sleazigaste söner får i alla fall tretton nya låtar att fara runt med, från Rejmyre till Leipzig, i övrigt är det oklart vad som är tanken här. Nytt (och eget) skivbolag, ett självbetitlat sjätte album och Rammstein-producenten Jacob Hellner ska antagligen signalera omstart och nytändning, men den svulstiga biffrocken tar oss verkligen ingenstans när den mest får agera ursäkt för utebliven passion och anständigt material. Undantaget är »Where Were You?«, som blixtrar av forna dagars energiska urvilja. Man kan nästan tro – eller hoppas – att de sjunger den till sig själva, ett slags inåtriktat anthem som ska sparka liv i ledan.
   Rockmusik är alltjämt kapabel att leverera kickar, men då måste drivkraften vara en annan än att bara fortsätta. Backyard Babies får nog grunna på det där, när de åker omkring.
PIERRE HELLQVIST
2008-08-12