Eric Benét: Love & Life
ERIC BENÉT
Love & Life
Reprise/Warner
Betyg: 3

Eric Benét har haft tolv år på sig att bevisa att han tillhör A-klassens nysoulartister, men han har fortfarande inte riktigt lyckats nå den statusen – ett faktum som han förmodligen är smärtsamt medveten om själv.
   När Halle Berrys ex-make nu når fram till sitt fjärde album låter han i fåtaliga bra stunderna som en Babyface i högform – exempelvis i inledningsspåret »Love Patience Time«, ett klassiskt låtbygge och den överlägset starkaste låten här.
   Mestadels hankar dock plattan sig fram genom att sy ihop löpande band-r’n’b med den allra mest inställsamma av vuxensoul (det blir smetigt så det räcker och blir över i den till hans dotter tillägnade »One More Tomorrow«).
   Det finns helt enkelt inget som liknar framåtanda på »Love & Life«, ingenting som signalerar utveckling. I princip allt är stöpt i samma form som föregångarna; det vill säga några delar tryggt mitten-av-nittiotalssound (»The Hunger«) och en del åttiotalsvurm (»Iminluvwichoo«), parat med Benéts allt annat än fängslande röst. Nu är det knappast första gången en artist ägnar sig åt att återanvända ett – well, sisådär – fungerande koncept, men så här fantasilöst, tomt och tråkigt får det bara inte vara.
NICOLA PRYKE
2008-09-02