The Presets: Apocalypso
THE PRESETS
Apocalypso
Modular/Universal
Betyg: 2

I vintras var det fest i ett villaområde i Melbourne.
   Corey Worthington Delaney, en gulblonderad sextonåring i gula solglasögon, bar överkropp och kamouflagejacka med pälskrage, hade föräldrafritt och ville bjuda in sina närmaste vänner till en oförglömlig kväll.
   Och som han lyckades!
   Femhundra nära vänner tittade förbi, totalförstörde grannarnas bilar och förvandlade snabbt hela kvarteret till en krigszon.
   Polisens hund- och helikopterstyrka skyndade sig snabbt ut till villaområdet, där de först möttes av ett skyfall av kastade glasflaskor innan de så till sist kunde sätta punkt för partyt.
   Corey lämnades sedan ensam med en böteslapp om hundratjugotusen kronor och – och det här är det enda som var viktigt i Coreys ögon – ryktet om att hans fest varit den bästa gatufesten någonsin.
   Corey intervjuades snart av australisk TV, klippen lades upp på Youtube, sågs av miljontals människor och nu är så den första musiken här som bara måste ha inspirerats av den unga australiske partypojken och hans föräldrafria fest.
   The Presets är visserligen från Sydney.
   Men den elektroniska duons andra album »Apocalypso« – med låttitlar som »Yippiyo-Ay« och »Kicking & Screaming« – låter som om det utspelade sig mitt i vardagsrummet hemma hos Corey på hans oförglömliga gatufest i Melbourne.
   Någon har kräkts på heltäckningsmattan, någon vill vända uppochner på huset och någon är så hög att han försöker ta wakeboarden nedför trapporna.
   En dumskallarnas sammansvärjning i dude-paradiset.
MARCUS JOONS
2008-09-02