Woolfy Vs Projections: The Astral Projections of Starlight
WOOLFY VS PROJECTIONS
The Astral Projections of Starlight
Permanent Vacation/import
Betyg: 7

»Med en ofta melankolisk ljudbild som haft tydliga experimentella inslag, har Pink Floyd lyckats fånga och forma reflektioner och attityder för en hel generation.«
   Jag läser motiveringen till varför Pink Floyd tilldelats 2008 års Polar Music Prize om och om igen.
   Jag har nu läst den cirka nittiotvå gånger och anledningen till att jag återkommer till den här lilla texten om och om igen är för att jag fascineras av att den slutar så tvärt, mitt i en mening, och inte avslutas med »… för en hel generation cosmic disco-fantaster som, likt de här lika flummiga som hyperpretentiösa engelsmännen, försökt tonsätta rymden och månen och dess mörka sida«.
   Jag tänker på sådana som den halvhemliga Los Angeles-duon Woolfy Vs Projections och hur de här – med sin debut på den finfina lilla München-etiketten Permanent Vacation – ämnar ta oss med ut på den första bemannade månfärden sedan det amerikanska Apollo-programmets fornstora dagar.
   Och så tänker jag på hur förtvivlat svårt – för att inte säga omöjligt – det ändå är att se förbi att deras spanska gitarrer, deras nedåttjackade sångerskor och, ej att förglömma, deras halvhyfsade förvandling av den rent ut sagt fruktansvärda »Another Brick in the Wall« inte är inspelade på den där schweizerostliknande bollen uppe i skyn, utan under Kaliforniens himlavalv.
MARCUS JOONS
2008-09-09