Antennas: Feeling Feline Tonight
ANTENNAS
Feeling Feline Tonight
Novoton/NONS/Bonnier Amigo
Betyg: 5

Om The Ark vore mer minimalistiska skulle de antagligen inte låta helt olikt Antennas.
   Japp, dramapopen står vid dörren igen.
   Det finns mycket som är lätt att gilla på den gotlandsbördiga gruppens andra album: producenten Existensminimums glansiga ljudbild, det mekaniska krautdrivet som har smakfullt nära till discodunk, hur traditionell indierock tämligen självklart agerar i symbios med betydande elektroniska inslag.
   Ändå är det svårt att bli engagerad av »Feeling Feline Tonight«. Förutom ett ganska anonymt låtmaterial lider trion viss brist på tydlig karaktäristik, en genuin påfågel vid mikrofonen eller vad som helst. Antennas har ett klädsamt sound, men vad vill de mer? Melodierna blir sällan nog intrikata, monotonin sällan tillräckligt tunnelseende och de experimentella inslagen är lite för lite halsbrytande.
PIERRE HELLQVIST
2009-01-20