The Hunches: Exit Dreams
THE HUNCHES
Exit Dreams
In The Red/Dotshop.se
Betyg: 7

Tror aldrig The Hunches har beskrivits utan att ordet »kakofonisk«, eller åtminstone närliggande epitet, gjort dem sällskap.
   Det är nu inget konstigt, Portland-vildingarnas musik är verkligen öronblödande i all sin disharmoni. Tänk dig Iggy & The Stooges-bootlegen »Metallic K.O.«, Flaming Lips kring »Telepathic Surgery«, Mudhoney instängda i en jetmotor eller helt enkelt bara en lätt folkilsk jordfräs.
   Att en låt heter »Deaf Ambitions« förklarar möjligen än mer.
   Ja, det gör ganska ont att lyssna på kvartettens fula, skeva och störiga distrock’n’roll, men egendomligt ofta är det också underhållande. Givetvis gränsar det – här på deras tredje riktiga album, precis som på föregångarna – till rent effektsökeri. Men att The Hunches är ett av de där alltmer sällsynta banden för vilka rocken fortfarande spelar en livsavgörande roll behöver man aldrig tvivla på. Inte heller det faktum att det är smärtsamt att se drömmar smulas sönder; att »Exit Dreams« är bandets tack-och-adjö görs det ingen hemlighet av.
PIERRE HELLQVIST
2009-02-24