Wavves: Wavvves
WAVVES
Wavvves
Fat Possum/import
Betyg: 8

Där stryker jag utefter artisternas husväggar, drar försiktigt fingertopparna över de skrovliga ytorna. Där balanserar jag på skivsläppens fönsterbrädor, svaga vindar får mig att stilla svaja fram och tillbaka. Där sveper jag ovanför genrerna, alla sinnen på helspänn.
   Normal dygnsrytm är mer undantag än regel. Ständigt jagas kickarna, känslan av odödlighet.
   Ja, livet som musikfan kan ibland påminna om vampyrens.
   På senaste tiden är det kaliforniensonen Nathan »Wavves« Williams som mest tänt min aptit, som gett flest blodstänk kring min mun.
   Wavves har nämligen nyss släppt »Wavvves«, hans andra fullängdare, uppföljaren till fjolårets »Wavves«. Och »Wavvves« är då helt fantastisk, helt enorm. Melodiöst sväng, tuggande gitarrer, drivande trummor, sanslös geist, stor lycka… beroendeframkallande.
   Mums.
   Eller, med andra ord; varje gång jag tar del av »Wavvves« blickar jag först bakåt, sedan framåt och går slutligen upp i det himlastormande nuet. Bakåt därför att den till viss del påminner om band jag älskat sedan början/mitten av nittiotalet; Refrigerator, Dump, Eric’s Trip. Framåt på grund av att längtan efter ytterligare Wavves-material växer sig så stark. Nuet är spiralen där strängarna, rösten och skinnen möts i en drygt 36 minuter lång extas.
   Allt vad jag begär, mer än vad jag begär.
   Våren 2009 har nu officiellt anlänt och jag snubblar ut i solskenet, uppspelt och med patetiska plakat i händerna. Den ljusnande framtiden är Wavves, är vår.
   Dra på dig din slängkappa och följ med på färden.
JOHAN JACOBSSON
2009-03-17