Amazing Baby: Rewild
AMAZING BABY
Rewild
Shangri-La/V2/Cooperative/Bonnier Amigo
Betyg: 2
 
Av detta lär vi oss: Unken britrock från fel del av nittiotalet låter inte bättre för att den görs av amerikaner i rätt ände av nollnolltalet.
   Precis som likaledes Connecticut-bördiga och likaledes Brooklyn-inflyttade MGMT ämnar Amazing Baby förena grumliga konstnärliga visioner med grumliga psykedeliska ideal. Även om det är bäst att tillägga att medan de förstnämnda försöker nå ut på dansgolven verkar Amazing Baby främst vilja hitta en drönrocknollpunkt som till och med får de mest fantasilösa stunderna på The Verves allra mest fantasilösa album att framstå som den kreativa popmusikens själva ursprung.
   »Rewild« är rock när den är som mest tom – på låtar, innehåll, idéer, originalitet, mening; på dynamik, kraft, värme, saknad, finess; ja, på det mesta man vanligtvis kan hitta något av på en bra skiva. Ta till exempel »The Narwhal«, en låt som verkligen är Led Zeppelin om man tänker bort diabolisk Robert Plant-röst, förhäxande Jimmy Page-gitarr och blytung rytmsektion. Kvar blir då bara ett luftskepp som är slående likt resterna av Hindenburg 1937.
PIERRE HELLQVIST
2009-06-16