Sarah Blasko: As Day Follows Night
SARAH BLASKO

As Day Follows Night

Dramatico/Bonnier Amigo

Betyg: 7

 

Jag tänker på Anna Ternheim när jag hör Sarah Blasko, men inte i betydelsen att den australiensiska sångerskan skulle ägna sig åt någon form av plagiering. Det är något i rösten, låttexterna, den stillsamma produktionen de har gemensamt.

Sarah Blasko har sina musikaliska rötter i olika religiösa körer, hennes föräldrar var kristna missionärer och barndomen bestod i en kringflackande, ganska påver tillvaro. På hennes blogg skriver hon om hur Myrorna var det enda ställe som familjen hade råd att handla på.

Att hon har lärt sig hushålla med små medel hörs på det Björn Yttling-producerade albumet »As Day Follows Night«. Hennes sobra och introspektiva pop är sparsmakad på ett klokt vis, och det gör att Blaskos sentimentala, rätt mogna och väldigt vackra röst får ta plats. Texterna ges utrymme över de enkla, ofta gitarr- och trumbaserade låtarna.

Det är absolut inte banbrytande eller nytt på något sätt, väldigt många solosångerskor gör redan den här grejen men få har ett så originellt och tydligt uttryck att albumen lever kvar. I min värld kommer Sarah Blasko att bli en ny Kathryn Williams eller El Perro del Mar.

JENNY SÖRBY

2010-04-06