The Fresh & Onlys: Play It Strange
THE FRESH & ONLYS

Play It Strange

In The Red/Border

Betyg: 7

 

Som droppar från ett vattenfall regnar det friska melodier över den som lyssnar på »Play It Strange«. Likt The Fresh & Onlys två föregående plattor uppehåller sig nya albumet någonstans mellan nedtonad garagerock, oskuldsfull psykedelia och underskön indiepop. På något egendomligt sätt känns det faktiskt som att samtliga dessa beståndsdelar är rentav ännu tydligare än vad de varit tidigare. Antagligen ett tecken på att Tim Cohen och hans produktiva San Francisco-manskap är på rätt väg, något på spåren.

The Fresh & Onlys är inte direkt ett band som tar ut svängarna. De har en formel som de håller fast vid, med små förskjutningar och förbättringar. Ofta landar musiken vid något mer eller mindre hypnotiskt. Det är väldigt logiskt att de döper en låt till »Summer of Love« och att den också låter som en given hit i de rökelsetäta Haight-Ashbury-kvarteren – ifall vi nu hade befunnit oss i slutet av sextiotalet. Tyvärr lever också »Be My Hooker« upp till sin titel; plump, missvisande och onödig på det stora hela. Än finns det lite att jobba på.

PIERRE HELLQVIST

2010-11-16