Smith Westerns: Dye It Blonde
SMITH WESTERNS

Dye It Blonde

Fat Possum

Betyg: 8

 

Den eviga jakten på det nya, unga och coola har hittat fram till Smith Westerns. Dessa glin från Chicago spelar underproducerad garagepop med hormonerna på utsidan, precis som man förväntas göra – fast med lite mer finess och honung än de flesta.

På detta deras andra album är de mindre Wavves-burkiga, effekter och gitarrljud drar än mer åt T.Rex och Bowie-håll än senast. Genast börjar det som tidigare upplevts charmigt men fjunigt rentav kännas lite sexigt. Tänk vad små justeringar kan åstadkomma.

»Dye It Blonde« är ljudet av lustar, nyfikenhet, dramatik och den sortens brådmogna självmedvetenhet som är lika delar rar och störig. Mer än något annat är det ljudet av ett band som innerst inne vet att de har starkare låtar – »All Die Young«, »End of the Night«, »Weekend« – än alla andra (och det är ganska många) som just nu försöker göra ungefär samma sak.

Rimligen finner vi Smith Westerns på Way Out West i sommar.

PIERRE HELLQVIST

2011-01-25