Timber Timbre: Creep on Creepin’ on
TIMBER TIMBRE

Creep on Creepin’ on

Arts & Crafts/Border

Betyg: 8

 

»All I need is some sunshine« , kväker Taylor Kirk i en av låtarna. Det finns ingen större anledning att tvivla. Här och på det stora hela låter sångaren som om han legat och tryckt under en murken stubbe under lång, lång tid. Dagsljus torde stå högt på agendan, likaså kontakt med omvärlden och antagligen en gnutta hopp.

Med »Creep on Creepin’ on« uppgraderas Timber Timbre från att i princip ha bestått av Taylor Kirk till att nu vara en livs levande trio. Musiken vinner i klanger och spännvidd, på sina ställen närmar den sig rentav skönhet, även om det mestadels handlar om klaustrofobiska och lågmälda kusligheter. Ja, tänk ett Tindersticks besatt av skräckfilmer som utspelar sig i skogsmiljö.

Kanadensarnas sävliga och väldigt filmiska »Twin Peaks«-blues gränsar emellanåt till teater, men i så fall en teater som är lika delar roande och oroande. Man känner inte precis rädsla av att lyssna men man börjar faktiskt känna en längtan efter att få göra det.

Det här kan mycket väl bli skivan som ger Timber Timbre en lite större publik.

PIERRE HELLQVIST

2011-04-05