Lady: Lady

LADY

Lady

Truth & Soul

Betyg: 7

 

När två karriärer som aldrig riktigt hände satsar på en gemensam karriär vill de nog gärna surfa på den retrosoulvåg som med avsevärd framgång (Amy Winehouse och Adele, inte minst) har svept över musikvärlden i mer än ett halvt decennium. Amerikanska Nicole Wray, en gång tätt förknippad med Missy Elliott, och brittiska Terri Walker kanske känner att det är »sista chansen« och därför ser sig nödgade att peka med hela handen.

Egentligen har jag inget problem med det klockrena, otvunget fjäderlätta vintage-soundet, det är bara ett nöje att låta sig förföras av dess oupphörliga Motown-, Stax- och Hi-blinkningar. De båda kan dessutom sjunga och samspela. Däremot kunde mer möda ha lagts på låtmaterialet, ytterst lite klarar av att mäta sig med ljudbilden – än mindre med historien.

Men mammahyllningen »Sweet Lady« är rakt igenom suverän.

PIERRE HELLQVIST

2013-03-25