Yo La Tengos rötter – en spellista
Yo La Tengo, skivaktuella med »Stuff Like That There« och i Sonic #83 grundligt porträtterade av Erik Augustin Palm, har så klart gett ut mängder av egna kompositioner av allra högsta klass. Egensinniga, intima, nerviga, oupphörligen fascinerande. Men en av Hoboken-trions allra främsta egenskaper, en av många saker som gjort dem extra roliga att följa under tre stolta decennier, är deras vidöppna förhållningssätt till sina influenser. De har på skiva och på scen spelat in en uppsjö av covers. Från musikhistoriska fundament till obskyriteter du inte visste att du älskade. De har knappast hymlat om att husgudarna heter Velvet Underground, The Kinks och The Beach Boys men det har inte precis stannat där. I en trehundra låtar omfattande spellista – som är långt ifrån komplett men hyfsat talande – har vi samlat låtar som Yo La Tengo har tolkat, på skiva eller på scen, från starten 1984 fram till nutid. Från »Automatic Doom« med The Special Pillow, »Yellow Sarong« med The Scene Is Now och The Randoms »Let’s Get Rid of New York« till Pat Benatars »Hit Me with Your Best Shot«, Adam & The Ants »Antmusic« och The Shirelles »Baby It’s You«. Massor att upptäcka, massor att återupptäcka, massor fler anledningar att fortsätta följa Yo La Tengo.

 
Relaterat