Country-Killer


Åttioen ljus på The Killers födelsedagstårta – åttioen The Killer-låtar i den här spellistan.

Ifall ni ser en röd Ford wobbla omkring oroligt på E4:an söderut beror väguppträdandet ifråga faktiskt inte på rattfylla, nervositet eller bristande självinsikt vad bilkörning anbelangar. Även om det sistnämnda knappast ska uteslutas. Nej, vad det i själva verket handlar om här är att vi susar omkring för att uppmärksamma vårt fattigt upplysta land om att Jerry Lee Lewis i dag blir åttioett och fullt logiskt har svårt att koncentrera oss. Det är trots allt inget mindre än sensationellt att karln lever. The last man standing, indeed. I hela Sam Phillips ostyriga Sun Records-klass var han den elev som betedde sig allra sämst och levde klart vådligast, men kvar vid sitt pumpande piano – det är han. Alltjämt. Lär alltid vara förresten, på ett eller annat sätt. Hans femtiotalshits känner ni alla till så vi tyckte att vi åter skulle påminna om hans oavkortat fenomenala countryinspelningar, med huvudsaklig betoning på det han presterade cirka 1968–1975 – ty en hel rad av hans finfina Mercury-plattor från denna period finns nu tillgängliga på en hos många Sonic-läsare närstående streamingtjänst. Åttioen låtar, alla är förstås inte pur country – en del gränsar till soul, eller gospel, eller r’n’b, eller rock’n’roll eller något annat. I Killers värld hör allt ändå samman, det är bara Killer-musik, the whole bunch of it. Han äger ju skiten.
Relaterat