Haim: Something to Tell You
4
av 10
  • Artist
  • Haim
  • Album
  • Something to Tell You
  • Bolag
  • Polydor/Universal


De kaliforniska systrarna borde välja en annan väg.

Haim har en besvärande tendens att låta som LeAnn Rimes kombinerat med introt till någon amerikansk nittiotalssitcom. Det är någonting med det shaniatwainskt countrypoppiga som möter det indiespralliga och gitarrslängiga hos LA-systrarna, vilka varvar sina röster i ett slags klämmigt körpotpurri. Tydligast illustrerat i peppiga »Little of Your Love« och stompiga »Ready for You«.

Däremot är »You Never Knew« en rar flört med åttiotalets souliga powerballader och »Walking Away« låter nästan nutida i sitt snygga r’n’b-arrangemang. Även »Right Now« fungerar fint, på sitt Adele-liknande topplistevis kombinerat med avskalat piano och sång som ekar ut i ingenting.

Sistnämnda är en stig trion bör vandra vidare på, långt bort från huvudvägen billig country.
Relaterat

Det goda livet i LA