Omfamnade av Prince


Sisådär tvåhundra låtar som på ett eller annat sätt tolkades av The Purple One samlade i en behändig spellista.

Trots att Prince hade en synnerligen diger egen katalog att ösa ur – »I got too many hits, man! Too many hits!« – är det få artister som så generöst delat med sig av sin favoritmusik på scen. Visserligen långt ifrån jämt hela versioner – det kunde vara ett riff här, en refräng där, tre strofer här, ett blixtsnabbt medley där – men ändå. Under sin karriär hann han beta av en del låtar av andra artister. Ja, det rör sig om åtskilliga hundra. Och även om Prince snille inte riktigt liknar någon annans får du genom att lyssna på musiken han höll närmast hjärtat åtminstone en delförklaring till varför han kom att låta som han gjorde. Med detta vill vi nog mest berätta att vi ställt samman en spellista med sisådär tvåhundra låtar som Prince tolkade – mestadels på scen, några i studion. Från Kelis, Creedence och Beyoncé till Parliament, James Brown och The Waterboys. Funky stuff.
Relaterat