LCD Soundsystem: American Dream
6
av 10
  • Artist
  • LCD Soundsystem
  • Album
  • American Dream
  • Bolag
  • DFA/Columbia/Sony


Ett förebådande av apokalypsen.

Öppningsspåret på »American Dream« påminner om någon av The Drums tidiga och mer trånande och finstämda låtar. Jag hade hoppats att resten av skivan skulle gå i samma anda, men redan i låt nummer två övergår soundet i LCD Soundsystems sedvanliga !!!- och Love is All-aktiga skrammel, kaos och stämbandsspruckna sång.

Detta är musik som förebådar apokalypsen, som distar, gnisslar och stökar. Men allting är under kontroll. »How do You Sleep?« är ödslig men inte öde, »Tonite« är ett digitalt disco à la Hot Chip, medan »Call the Police« är följsam rock.

Det är med andra ord en mångsidig skiva, som – precis som titeln avslöjar – låter amerikansk på ett lite bröligt och storvulet vis.

Ändå är det just titelspåret som, likt skivans första låt »Oh Baby«, överraskar med sin smidiga och sorgmodiga ton. Kanske för att meddela att den amerikanska drömmen nu är död.
Relaterat