The Hanging Stars: Songs for Somewhere Else
7
av 10
  • Artist
  • The Hanging Stars
  • Album
  • Songs for Somewhere Else
  • Bolag
  • Crimson Crow


En bitterljuv förening av paisleypop och kosmisk countryrock, någon?

Han har spelat in fina saker med såväl lundakonstellationen The Super Eight Group som londonbaserade The See See (deras bedårande »Gold & Honey« var först ut på »Sonically Speaking vol 66«-CD:n, bara en sådan sak).

Numera är Richard Olson verksam i likaledes londonrotade kvintetten The Hanging Stars, vars symbios av janglig paisleypop, folkstråk och kosmisk countryrock i sina största stunder är av hög internationell kaliber. Låtar som »Hot I Got This Way«, »On a Sweet Summers Day« och »Honeywater« träffar mitt i prick ifråga om klanger, temperament, bitterljuva sentiment och ett drömskt lager av oskuldsfullhet, lika melodi- som harmonistarkt. Eller, tänk en tät pakt mellan Teenage Fanclub och Beachwood Sparks. Med andra ord: ack så älskvärt.

Att The Hanging Stars på några ställen försöker vidga de musikaliska ramarna är förstås inget fel i sig och möjligen intressant i teorin, men de båda mer expressiva eller rent teatraliska »Too Many Wired Hours« och »Mean Old Man« visar sig snarare dra isär än stärka helhetsbilden.